Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Wednesday, February 24, 2016

Language Dilemma & Hello Kitty Brush Make Up Kit

Assalamualaikum and hi, dear readers. How you all doing? Hopefully semuanya sihat-sihat saja.

Okay, sebelum aku teruskan post ni dengan lebih lanjut, there's a little head-up sikit. Entri aku kali ini akan mengunakan bahasa Malay. Hopefully that's okay. Dah lama sangat pun aku tak buat entry macam ni. Biasa tulis mesti nak English jerr kan.... Today, I kinda want to change my tune. Felling a bit bored already.

Actually, aku suka je writing in English but even menulis macam ni pun ada limit sebenarnya. Aku notice yang setiap kali aku menulis (in English lah), mesti aku dengan serta-mertanya akan jadi conscience mengenai grammar, ejaan, punctuation.. bla bla bla... sampai aku sendiri pun naik letih. Somehow, hal ini telah menjadikan segala idea dan mood untuk blogging aku tadi, tiba-tiba jadi tak best pulak. Hmm. Patutnya blog ni menjadi medium sharing feelings of the day aku, but alih-alih dah jadi Mimi's Writing Test No__ lak. Isk...isk...isk...

What to do? I'm the worst editor of myself. :(

Jadi, disebabkan tulah, aku fikir dah sampai masa untuk switch the mode and go back to my true roots. This time, tanpa paksaan dari sesiapa mahupun pengaruh bawah sedar, aku akan secara carefreenya menulis dalam Malay. Lantaklah kalau tiada yang pedulik pun, biar keyboard dan teddy bear aku jadi saksi... janji aku yang puas hati :b

The other day, aku kind of mengalami midlife crisis sekejap. Hari biasa aku tak kisah pun dengan realiti ini, but that day I really felt it. Thing is, I might be just twenty-three, but already I feel like I'm fifty. Despite life aku yang pretty static and dull compared to others yang keep on getting engaged, married and having babies like it was nothing - I'm still entitled of feeling old. Sh*t, I am actually getting old! This year je I'll be turning 24. Next year I'll be 25. Then, later on, 26.. Soon enough, akan ada child start calling me 'akak' or even worse, 'mak cik'. Hooh! I wanna be forever young, boleh tak? Ageless so that nobody would get a chance to call me any of that. *Uhuk...uhuk.. alergic*

So, disebabkan personal crisis yang melanda tadi, maka aku telah berjanji untuk jadi person yang act her own age, despite not really sure what that even meant. Since half of my life had been dedicated on my studies, my brain skang lagi cenderung untuk seeking for some kind of escapade. Call it a new type of excitement, if you will. Others might find it in extracurricular activities, travels, pets, or gardening, but not me. My form of escapade is to collect stuff yang super duper cute, fun and unique in all yang secara autonya akan put a smile on my face.

One of the easiest example, macam kat bawah ni;
The Kawaii Hello Kitty Brush Make Up Set 
Haha... cute tak cute? Walaupun aku bukan die-hard Hello Kitty fan and seldom apply make up, aku still beli gak set ni di sebabkan price dia yang reasonable and design yang super duper kawaii... Menangis woo bile I first received this and bukak package dia!  (T.T) Serious, I never realize yang Hello Kitty boleh kasi effect sebegini seperti Teddy Bear gak. Haha, terpana aku sebentar... But, then bila dah beli brush set camni, datanglah pulak First World Problem dia kan (terasa sayang nak guna bcoz comels sangat). Huhu,..macam-macam lah ko ni Mimi...Bila takde nak, bila ada nak simpan plak. Ah, pening mau layan... 

To be honest, aku memang mudah tertarik dengan cute stuff, tapi tak semua aku beli (usually people close to me akan bagi, pastu aku akan suka sebab cute, and then rasa best sesangat dalam hati sebab takyah pening-pening kepala untuk cari lagi). Still, benda cute ni pun ada gak downside dia, especially the useless one yang besar gila nak mamp... but kegunaannya tak berapa nak praktikal. Contoh mudah macam coin box pelbagai bentuk dan saiz tuh. Comel je leh harap, but kalau dah ada 3-4 buah kat rumah - mana satu je ko nak guna? Masuk duwet tabung ni, tabung tu merajuk... Masuk duwet tabung tu, tabung lain ko lupakan plak.. Hmph, last-last, berhabuk jelah jawabnya. Then, another one - keychain. Hah, yang ni memang kasi aku tension. So many cute keychain yang boleh dibeli, but camne nak gantung kalau kuncinya just 2-3 batang and begnya just 2-3 buah? Heh, so not fun. But, still... if orang bagi aku pasti akan amik je tanpa segan-silu dan disertai dengan ucapan thank you el mucho (hehe)...

So, sesiapa yang mengenali diri ini and nak bagi tu, sila-silalah ye. Jangan malu-malu ;")

Oklah, memandangkan aku ada banyak benda tak settle lagi ni sampai next week... sampai sini jelah entry aku untuk post kali ni. Both issues kat title ni pun aku dah cover dah so I think I'm good to go. It's time for me to leave and get back to my own life pulak.

Bye bye and see you all soon...

Sincerely: Mimi Said

No comments:

Post a Comment