Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Wednesday, August 28, 2013

The Beginning of My 3rd Year: INTERNSHIP


Oh howdy there. Hope semua blogwalkers and Miserer's sihat-sihat je. So far my health had been superb - thanks for those who asked. Okay, let's shoot to this Special Post! Wohoo.. I am so excited... Guess what...guess what??

My 3rd year has begun! Yihaa.... And it starts - with an internship (WHATT??)

Camtulah gamaknya aku akan start third year aku ni.. And my feelings right now for this internship: 50%- excited, 30% - scared and 20%- unsure. Sum it up yourself!

Anyway, after endlessly waiting ntuk dapatkan internship kat Melaka, akhirnya dapat gak aku rembat satu. Serius payah betul nak dapat. Macam taknak kasik pun ader jer. Aku dah start fikir, kalau susah sangat ni aku buat internship kat KL jela pasal offer kat KL untuk internship memang banyak... Selangor pon sama... Dah dapat satu offer yang aku memang mengidam sesangat: Istana Budaya (IB) dan aku dah accept pun, but transportation jadi major issue aku. Pending lagi... Bertegang urat gak la ngan parents samada nak kasik aku pergi ke tak buat internship kat KL nih. At last, sangkut plak untuk intern kat UITM Lendu, Alor Gajah. Time ni aku memang dah tawar hati (cehh) nak buat intership kat Melaka sebab lambat sangat macam kura-kura. Huu, sedih gila time nak reject offer from IB tuh.

Ironically, aku chow dari Universiti untuk buat intership, dan ke Universiti balik (UITM) untuk buat Internship. Talk about your karma. Mengadap U je balik cuma kali ni it doesn't belong to me and I'll be facing a new working environment. Creeps me out, personally. Nak- nak bila aku dengar diorang and kasik aku satu projek untuk handle (o mak aii) but that's okay - memang required dalam report aku pun nanti menda alah ni so nak tak nak kena hadapinya jugak. Aku akan jalani internship ni selama 4 bulan, which means sampai Januari 2014 akan duduk rumah. This could be a blessing... or a curse. Godaan-godaan sedia menanti.

Oklah, itu jelah coretan post aku kali ni. Terlebih plak membebelnya.. Haha, harap korang tahan jelah mata membacanya. Anyway, thanks guys and kepada yang bakal menjalani internship jugak tu - all the best alrite?

Mimi says: The One with her 1st internship experience