Confessional Preface

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. I'm your host, Mimi. I hope you'll enjoy your visit here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads/spam are allow in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Thursday, November 17, 2011

Me and the Other Crushes... (2004-2011)

Oh my, sedar tak sedar zaman matrik dah pun berlalu pergi... Rindu jugak kadang-kadang bila teringatkan member-member dekat sana dulu. Apa lah agaknya yang die orang tengah buat sekarang ni kan? (daydreaming kejap).

Baiklah, untuk post kali ni - aku tak terasa nak bercerita pasal activities yang aku buat dekat UKM ni dah. Cukup-cukuplah tu kan - dah 3 post dah ni aku asyik bercerita, sampai aku sendiri pun naik jemu. So, kalau taknak cerita pasal aktiviti yang aku buat kat UKM, nak cerita pasal apa lagi? Hehe... maka dengan itu, aku sendiri pun came up lah with a new topic: Crush aku sepanjang zaman aku bersekolah. Huhu, tak mo lah gelak - still hot topic ni...

Bagi memudahkan kerja supaya tak celaru sangat, aku akan bahagikan stage CRUSH aku ni kepada 4 era: Darjah 6, Form 4, Matrix dan paling latest sekali, UKM. Yelah, senang sikit korang nak distinguish kan, kan?

Darjah 6: Budak lelaki pertama yang berani tegur aku kat kelas

Die tanya kenapa aku pendiam sangat dekat dalam kelas... Haha, believe me - inilah first time orang tanya aku soalan macam ni... aku pun tak tahu nak jawap apa. Budak lelaki ni taklah hensem sangat or tinggi pun orangnya, tapi kalau nak kata cute tu - bolehla. This boylah yang paling lama aku ade CRUSH pasal after primary school pun, kite org still satu sekolah until Form 3. Aku suka bila dia buat lawak (sedikit immature tapi smart), and aku rasa dialah boy yang paling COOL time tu. Apa yang aku ingat, this boy selalu kenakan aku once dia tahu yang aku sukakan dia.. Still, one-sided-love remains one-sided-love as dia sekarang pun dah ada girlfriend. Maybe 4 tahun lebih kot die orang couple (tak amik pusing sangat), from what I heard from my friends. Anyway, memandangkan aku pun tak pernah serious dengan crush aku yang pertama ni... aku harapkan dia bahagia je walau dimana pun dia berada. May our paths would never ever crosses again so situation tak menjadi awkward..

Form 4: My "Angel Neko"

Dia ni lah crush aku yang paling sekejap bagi mengubat kebosanan setelah crush aku yang pertama tinggalkan sekolah after Form 3 ( dia masuk boarding school). Tak lama pun minat aku dekat mamat ni pasal dia sendiri pun adalah minat dekat 1 budak baru dan aku palinglah tak nak di labelkan sebagai budak budak SS (SYOK SENDIRI). So, BYE-BYE je lah jawabnye... Kenapa aku panggil die "Angel Neko"? Pasalnya, dia baik and comel sangat macam kucing ( NEKO is a term for CATS in JAPANESE).

Matrix: The mystery guy

Hah! Hapa yang mystery sangat pasal dia nih? Well, first thing first - dia ni bukanlah hantu ke apa ke or jelmaan makhluk halus... Normal, okay?  Just a random guy yang from the first moment I laid my eyes on, aku terus FALL IN CRUSH, The best part is, aku langsung tak tahu nama, atau apa-apa pun yang berkaitan dengan dia... Apa yang aku tahu cumalah, dia budak sains Fizikal. Itu aje. Praktikum berapa  pun aku tak tahu. Disebabkan agak susah nak berjumpa dengan dia, setiap kali keluar ke apa, aku akan tercari-cari jugak this Mystery Guy... I wonder where he's now??? Sumber inspirasi aku untuk compose sebuah lagu yg bertajuk " Tracking Device".

UKM: ????? 

Ntahla...Still, mencari-cari... Siapalah lelaki yang bakal aku sukai lepas ni.. Heharap kali ni, tahulah nama and apa jurusan dia... Lagi best lagi kalau dia bukan CRUSH aku, but tukar title as 1st BOYFRIEND aku.. Tak ke mantap cenggitu? Maybe, but I don't put my hope too much...

Okaylah, itu sajalah serba-sedikit mengenai crush aku di sepanjang waktu aku bersekolah... Bunyiknya macam lama je kan, but itulah realiti hidup. Tak semua benda yang kita nak, kita akan dapat. Walaupun macam tu, aku still happy dengan solitary life aku dan selagi takde sesiapa interfere, I'm fine with it. :)

Sincerely: Mimi Said.

8 comments:

  1. And don't forget that he's the one that introduced Harvest Moon to us... On the bright side.

    ReplyDelete
  2. wah...mimi...huhuh...hot story ker ni?? sapa budak fizikal tuh...describe skit,mana tau kalo dr kuliah aku...

    ReplyDelete
  3. still, he's the one who ended up breaking my heart... what a douchebag~

    ReplyDelete
  4. ntahla Yan, orgnye tinggi2, putih, and extremely cute and Malay.. sygnya langsung tak tahu nama die apa.. if he's in a room filled with other guys, you can easily picked him up as the cutest among them all!! Waahhaa..

    ReplyDelete
  5. hohoho...tlalu general lah plak...tak dpt den nk tlg....huhuh

    ReplyDelete
  6. Tula pasal..
    teringin nak jumpa dia sekali lagi...

    ReplyDelete
  7. wahhhhh dah pasang angan2 dah nak de bf.... untungla.... huhu

    ReplyDelete
  8. aku x nakla plak ti graduate sensorang... at least best gak klu 'berteman',takla sunyi sangat...

    ReplyDelete