Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Friday, October 21, 2011

DiGi Leap Programme 2011- Make Changes in Yourself!

Hello, everyone! How you guys doing?

Jadi, minggu lepas aku sahut invitation from company DiGi utk join program anjuran diaorang. Talk about joining program, memanglah aku malas. Bagi aku, kalau takde apa-apa yang important boleh aku gain dalam sesuatu program tu - then, baiklah tak payah pergi je. Satu pembaziran masa, I tell you! But, memandangkan nama aku dah naik (aku pun tak sure cara dia select, probably diorang pakai tarik je name student dari system), so aku pun volunteerlah untuk join. Plus, aku bukannya ada apa-apa benda pun nak di buat hujung minggu tu so, bagilah support sikit kan kat program yang banyak sungguh student-student fakulti aku cuba untuk mengelak ni. (-.-):

Anyway, program yang di namakan DiGi Leap Programme ni berlangsung selama dua hari; Sabtu dan Ahad. Dah pasti-pastinya semua student UKM (fakulti aku, terutamanya) lepak bilik je sebab tak pernah dibuatnya kelas ada kelas time hari minggu. Sungguhpun begitu, masih tak ada student yang sudi untuk volunteer. Hehe.... 

Bercerita pasal program ni - mudah untuk aku katakan, ini bukanlah cubaan pertama syarikat-syarikat luar try tarik nak minat student untuk participate program mereka. In fact, kalau tanya je senior - dah banyak kali dah. Some of them kata yang program macam ni seronok, but if you asked me, aku rasa tujuan dia buat program macam ni adalah untuk tarik minat student kat product mereka je.  Kira macam kasi pendedahan gitu, apa benefit yang boleh dia orang tawarkan. 

As a part of self-promotion lah. 

Secara jujurnya aku cakap, aku ni memang jenis susah nak di persuaded beli barangan ke apa kat luar sana tu. Tunjuk dan taburlah segala janji manis bagai - confirm aku tepis macam lalat je (haha, metaphor melampau aku). Bukan nak berlagak ke apa, cuma bagi aku kalau aku nak beli something tu kan, betterlah aku sendiri je yang cari dari biarkan the salesperson terkinja-kinja try untuk convincekan aku. I don't want to waste anyone time here. They better find other interested customer than me... 

However, masa join program ni; aku terasa ada banyak kebaikannya (selain dapat merchandise free) yang worth mentioning. Antaranya adalah program ini semacam bagi student (especially fresh student macam aku), untuk start thinking out of the box and start make a difference. Tafsiran aku bila dia mentioned benda ni, inovasi dan creativity lah. Buat something out of ordinary or create something new. Something that never had been done, before... Kind of like people who work with DiGi always did.

Kalau nak diikutkan, boleh je aku nak cerita program tu dari A-Z, but program dua hari kan? Terasa pulak malasnya untuk buat entri panjang-panjang (Part I, II, III, IV and V) semua... Ini bukannya travel log. Buang karen laptop aku je menaip panjang-panjang...(haha). So, bagi nak simplify kan dua hari tu - aku persembahkan kat korang; gambar-gambar yang aku capture pada hari kejadian. Ceh, macam dah kes jenayah pulak bila aku cakap macam tu.  Hari kejadian la sangat~ Ah, tak kisahlah... 

Tak banyak pun gambar-gambar ni but I hope you guys enjoy. Apa lagi... layan....  

Entrance Pass die...

Antara benda yang di ajar hari tu....>.<

Jumpa acquaitance baru: Me and Ana.
Aku student Science Computer, dia pulak student
Multimedia. Chance untuk kitaorang bertembung
di fakulti - 50-50. But, she's so nice and polite.
Cool je rasa bila lepak dengan dia dua hari tu.. :)
Banners activity Digi Leap.
Backdrop dia bunyi macam ni: I believe I can fly!!!
Final day of the program.
 I'm pretty sure yang korang boleh nampak
kat bahagian top of my pants tu basah. Ni pasal
time aktiviti baling water balloon tadi, ada satu mamat ni
dengan selambanya baling balloon kat aku
dan balloon tu pulak terkena dekat
kunci yang ada dalam kocek aku tuh. Apa lagi,
bam and I'm out. Haha.


Okaylah guys. Sampai sini dululah post aku ni ye. Ada masa return sini balik. Have a nice day everyone.

Sincerely: Mimi Said

No comments:

Post a Comment