Confessional Preface

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. I'm your host, Mimi. I hope you'll enjoy your visit here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads/spam are allow in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Saturday, August 13, 2011

Aku dan Farmville

Kiteorg bertemu dlm Nov 2009; berkenalan, have fun together, berpisah and then reconcile balik around Mei 2011. Haha, bila difikir-fikirkan balik, dah macam pakwe aku dah aku treat game  Farmville (FV) ni. Al lot of time had passed since then, still I remembered all the time yang telah kami bazirkan bersama-sama. All the happines of bercucuk tanam dan mengharvest lembu.

Susah nak dilupakan camtu saja ;)

Segalanya bermula apabila aku menerima 'invite' from friends yang baru mula bermain dengan game. Masa ni Facebook baru je nak famous dekat Malaysia, so everyday bila check tu, ada sajalah request minta jadi friends supaya boleh add neighbor baru. Tanpa berfikir panjang and kebetulan aku rasa agak bosan pada hari tu; aku pun decidelah nak try out this game. Who knows bolehlah kan nak isi-isi masa lapang aku - walaupun actually, tak lah selapang mana.

[2nd Update - 9/11/14 ] Maaf. Asalnya aku memang dah uploadkan gambar snapshot farm aku kat Farmville tu untuk tatapan korang, but di sebabkan kesilapan teknikal yang aku buat tak berapa lama dahulu; gambar-gambar tu semua dah hilang. Walaupun aku ni nama je study Science Computer - aku masih dikira noob bila perihal-perihal blogging ni. So, disebabkan malas nak screen capture balik; aku pilih untuk buat list saja bagi second update ni untuk bagi tahu korang perkembangannya. Hope you guys don't mind.

After all - it's just a game, right?

1.) Avatar yang aku gunakan:  masih menggunakan nama yang sama pasal aku sendiri tak pernah tukar nama dekat Facebook aku tu: Mimi Said.

2.) Upgrade Farm: Dari 26x26 expand (2011), ke 38x38 expand (2014).

3.) Total Farm yang aku aktif: Kalau korang masih belum berganjak lagi ke Farmville 2 (macam mostly of FV gamers buat), korang akan serta-mertanya aware yang every three to six months camtu - diaorang pasti akan offer korang satu farm baru. Ini macam satu strategy diaorang lah, untuk still tarik minat gamers yang sudah pun beralih arah (manusia, typical lah kan?) agar taklah completely abandoning the ship. I hope you guys gets my metaphor. FYI, farm-farm in free-of-charge saja sebenarnya, tapi kalau jenis yang tak suka sabar tu - akan berhabis-habisan duitlah untuk early access just get the first glimpse. Thank goodness jelah, aku ni bukanlah addicted sangat dengan FV so, aku sabar jelah. Tak lari kemana pun farm tu semua kalau aku tunggu, kan? Adalah lebih sedozen jumlah farm tu semua, tapi yang aku betul-betul active dulu, kini dan selamanya cume ada dua saja: Home Farm & English Countryside.  

4.) My Level: Kalau ikutkan level aku masa post ni dibuat (2011), aku masih level 77. Sekarang ni kalau korang check farm aku, aku dah sampai level 101 (2014).

5.) Neighbours: Greatly decreasing since 2012.

6.) Attraction: Seasonal promotion, rasanya. Dan endless quest dia. Oh and the building-building, haiwan-haiwan, pokok-pokok dan bermacam-macam lagilah yang hontou ni, kawaii-desu! Anyway, macam aku biasanya akan puas hati bila dapat satu baka pokok or spesis haiwan yang baru; but then,  also comes along the new one. Stressful...stressful...

7.) Memorable experiences: New species of tress and animals, opening presents, building something, harvesting orchard and animals, getting frequent request from player all over the world and yeah - constant spamming.

Okaylah guys, sampai sini jelah post aku kali ni. Penat jugak ni, menulis based from my memories... Cuba nak ingat itu, ini from the games yang kau cuma jarang-jarang saja main sebab mudah terasa pointlessnya... Anyway, walaupun aku selamba saja kata yang game ni pointless, I do admit that I still have some fun playing and being a part of it. Maybe, I don't know... A part of growing up - I guess. Anyway, thank you for reading this post. You guys rocks!

Sincerely: MIMI SAID