Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Monday, January 17, 2011

I thought i lost U..... Mr.MP3


Aku punya warna Silver tu...
Buat pertama kalinya dalam  tahun baru ni, aku buat benda yang paling SENGAL sekali!! Aku terdeletekan semua file ALL FIL dalam MP3 aku. Hambik ko! Memang masakla. Bila bukak balik jer mp3, semuanya dia tulis "Empty Disc". Per gi, cuak skejapla aku... tak tahu nak wat camne lagi dah.

Tiga tahun lepas, adik lelaki aku pun hadapi masalah yg sama ngan mp3 die. Sampai terpaksa beli mp3 baru kau.... Baru je semalam aku show-off kat dia, kata yang mp3 aku dah tiga tahun pakai, rosaknya sekali pun tak pernah. Bila kena je 'empty disk' camtu, barulah terasa kenapalah aku berlagak sangat? Kan dah kasi malu kat diri sendiri?

Time mulalah nak cakap dekat diri sendiri" Inilah balasan TUHAN, Mimi" tetiba, otak aku dapat satu idea yang brilliant. How about aku selesaikan masalah  ni sendiri instead of nak mengetuk-getuk dah sendiri. What if aku try betulkan mp3 aku yang dah mungkin takde harapan tuh? Kalau berjaya betulakan, memang banyaklah masalah akan settle.

1.) Aku tak payah beli mp3 bru
2.) Aku dapat betulkan mp3 adik aku 3.)
3.) Aku tak payah beli mp3 bru ( ni sama je cam yang first ni?)

Dek kerana tak nak kehilangan "best friend" aku kat KMJ ni, aku pun kata... alang alang rosak, biar kita betulkan sampai dapat! Oleh itu, berbekalkan semangat yang ala-ala nak tak nak... aku pun startla menaip kat google, camne nak betulkan mp3 yg dh rosak. Pusing punya pusing, carik punya cari.. agak2 1 jam lebih aku cari aku pun jumpa jawapannya...

REFORMATTING!!

Memula aku tukar jadi folder NTFS, then format balik segala bagai supaya aku dapat savekan 121 lagu dalam mp3 aku... But resultnyer... ku sangkakan hujan hingga ke petang tetapi panas di tengahari, Tak boleh bukak la pulak ... DANG! Terkejut jap aku. Baru je nak senyum, kan?

Dalam mula nak menyumpah, entah kenapa dalam hati start berkata;

"Ko salah format kot Mi! Cuba tuka jadi default file pastu format lagi sekali. Manalah tahu boleh ke?"

So sebabkan hati aku pun masih belum terluka sangat dan masih belum berputus asa, aku pun mencuba. Dalam menanti dia format balik tu otak aku dah melayang fikir; "Merasa gaklah aku iPod Nano tahun ni, kalau mp3 ni tak dapat nak format balik". Sambil senyum ala2 tak ikhlas, aku pun savela 121 file lagu tadi dalam mp3 yang baru aku formatkan. While waiting menatang tu on, hati dah berdebar-debar tahap karma.

Sekali, DING!

Ada lah... Semua file lagu yang aku dah download tu ada! Perghh, punyala hepi aku... rasa nak menari-nari pun ada.. Syukur selamat duit aku... Kalu tidak... bye bye sajelah MP3 B232 NEPTUNE-MWALKER aku tu... Punya la lega ati aku... So, nampak gayanya dapatlah aku betulkan mp3 adik aku yg dah rosak tu pasal brand die same je ngan aku...

Tak tahula menda alah tu ada lagi ngan dia ke tak..

So, secara konklusinya.... hari ni memang betul2 mengajar aku supaya jangan mudah berputus asa, banyak-banyakkan bersabar dan janganlah cepat cuak, Mi oii.... Kita takkan dapat apa yang kita nk kalu kita amik jalan mudah untuk give up. Hari ni je aku belajar, kalau file drive kau tu tak dapat nak dibace, per susah - REFORMAT jela... Takyah nak menangis-nangis apa semua mintak yang baru.


Thursday, January 13, 2011

COUNTRY SONG FOREVER!.... The Band Perry



It has been so long since I'm just a little girl who fancies anything that everyone else were fancying. Like, I still remember that day when one of my friend start to introduce me with the singer, Avril Lavinge and despite not fully, liking the song - I think the song (My Happy Ending) was the greatest song I ever heard, but now: I think that I'm not just that kind of girl anymore. I had been through a transformation from a girl who love just anything, to very selective what I wanted to love and here's how the transformation goesSiti Nurhaliza > Gareth Gates > Norah Jones -> David Archuleta -> Taylor Swift and the latest, The Band Perry. However, only two genre still stick in my heart, Country and Jazz.

Lately, I been listening to the country songs and I must say, I like it better than the Jazz SONGS. The lyrics is catchy and the music was spectacular. It's just take my breath away when i heard those songs. The song and lyrics fits each other perfectly. Not to mention, the singer is pretty good-looking too.It's like a dream come true when i heard Taylor Swift songs as she interprets everything so clear. I never TAUGHT SOMEONE COULD SING AS GOOD AS HER... SHE DOES THE JOB SPLENDIDLY.

Kimberly Perry and her little brothers was really a new experience for me. The songs they been singing was so fabulous. It's a rare occasion to see 3 siblings, singing and playing music together and hit a big time! "If I Die Young" opened up my eyes and made me realize that there's always something that a brothers and sister could shared together besides fighting (LOL). Together they created a magic on the stage and in their songs. I just love country songs. COUNTRY SONGS FOREVER...

Tuesday, January 4, 2011

Upcoming UPS.... SEM2

Haha, pejam celik pejam celik hampir nk separuh gk la chapter for subj bio, kim, and math kat KMJ ni aku dah abiskan... Nampak gayanya terpaksela plak aku duduki peksa UPSnye plak.. Sem 1 boleh tahanla gak result aku, but sem 2 ni tak tahula... banyak gi nk kena blaja balik... penat x ingat.. lantaklah... bg sesapa yang lalu, sambil2 kunyah kuaci tu nampak blog aku ni doa2kanlah aku dapat result cambest ek! Bye bye. :)