Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Saturday, June 12, 2010

Last Week Moments - 1st Time Buying Meal from Mc Donald Drive-Thru

Hello there :) Mimi's here.

Next week aku akan balik rumah lagi! Yahoo... best gile. Tak sabar-sabar nak lalu dekat highway lagi. Perjalanan dari kolej aku ke rumah adalah memakan masa selama 1 1/2 jam. That's why aku enjoy sangat time balik because lama. Aku rasakan pemandangan highway time waktu malam memang siok sangat. Minggu lepas time balik pun aku rasa best je. Kalau boleh nak endlessly je kereta parents aku jalan kat highway because I like to see the sunset. Daisuki. Masa tulis ni pun masih terngiang-ngiang di kepala aku. Hai, tak sabar rasanya nak balik minggu depan. This way I can watch the sunset again.

The week before masa balik, ayah aku belikan makan guna drive-thru di Mc Donald. Tak pernah dibuatnya sebelum ni, ada sikit gayat ye. Ini boleh dikatakan first time experience gak ni because aku jarang gila makan McD, apatah lagi guna drive-thru dia. Comment aku pasal fast food di Mc D? Not bad... Although, I think I prefer the fries than the burgers. I dunno what is it with the burgers.  Rase cam pelik sikit and little bit dry. But the pickles are dayyam fine son.

Anyway, balik je rumah, rasa penat tu memang dah tak terkata. Kalau nak rilek-rilek sangat, memang taklah pasal homework aku sudah sedia melambak. Jangan buat gilakk... So, cam biasala, aku layan add math dulu bcoz add math jer yang ade jawapan included kat belakang (senang check kalau salah). Esoknya tu pulak, barulah gi celebrate Birthday adik aku. Kami sekeluarga celebrate birthday dia dekat Pizza Hut kat area Tampin tu je because malas nak drive jejauh. Walaupun ni birthday adik aku, aku amiklah kesempatan ni untuk benda lain macam spaghetti bolognese. Yelah, tak pernah makan kan, so haruslah mencuba. Nak try jugak, sedap ke tak makanan Western kat sini. Memang sedap dan kenyal. (oh-la-la, mammamia...).

Aku balik semula ke kolej dalam hari Ahad. As always, sebelum bertolak tu aku rasa macam malas ke nak balik ke KMJ. Nak kata tak balik, dah balik. Tapi bila nak balik balik je, this happens. Inilah form of depression aku. Tak tahu la kenapa, kan? Makan hari jugak tu nak okey balik (biase 1-2 hari). Biasalah kan. Takes time untuk fit in balik. Tu yang kengkadang malas nak balik rumah tu. Kejap rindu KMJ, kejap rindu rumah... Bercelaru otak dan hati aku nak decide. Last-last aku balik yang merana. Huhu

Heharap time aku balik rumah minggu depan, aku akan lebih prepared untuk deal dengan perasaan aku yang asyik berbelah bahagi ni. Mudah-mudahannya la... :)

Thank you for reading this entry. Goodbye for now.

2 comments:

  1. BTW kak nant ko balik kan xyah ar nak penat2 q nak bayar tol. coz mama da wat touch and go. cam vip siot.

    ReplyDelete
  2. bagusla tu.. senang nanti. Tak payah nak kuarkan duit syiling kasik cicir jer...

    ReplyDelete