Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Monday, May 31, 2010

3 weeks after entering KMJ - my firstt time touching a keyboard...

Pejam celik, pejam celik dah hampir sebulan ( kalau campur this weekla), aku berada kat KMJ ni.. Perggh, enviroment die memang gile2 punya lain, nak di comparekan dengan sekolah biasa mmg x kan same punyalah. Kat sini kelas aku agak banyak tapi subject yg di ambil kurang. For sem 1 aku cuma amik Bio, Kim, Maths, BI, Pend.Islam and Ko-kurikulum ajer..Pasni Sem 2, tukarla subj lagi..

Rase kekok gegila pegang keyboard after 3 minggu ni " berpuasa" from pegang any computer. Memang gian gile siot (sampai termimpi2). Anyway, mmg aku kekok gile...takleh di nafikan... Akhirnya, dapat gak aku lepaskan rindu aku meluahlkan perasaan kat blog ni.

First week kat Kolej Matrikulasi Johor (KMJ) aku cakap sejujur2nya la,aku betul2 punya homesick... mana taknya,selama ni mana pernah tinggal internet, tv, air-cond ..etc semua but then, bila sampai sini semua facilities tu just GONE! So,aku betul2 punya homesickla time first week. Plus, dengan letihnya minggu pendaftaran pelajar baru lagi. Then,the second weeknya pulak aku slalu blur dlm kelas and rase bosan sangat psal x faham ape benda. But then aku pikir, macam tak guna je aku ni rasanya coz tak nak berusaha ke ape nak tingkatkan skill aku sedangkan bebudak lain pepandai gile, aku pun amik buku, start buat latihan. Tak faham,aku tanyalah org.. walaupun x kenal,bantai sajalah tanya sesiapa. Third week agak special skit because minggu tu aku cuma ade kelas 4 days only before balik kampung. Pergh,last day nak balik tu plak ade quiz math. Layan sajalah quiz math tu walaupun hati dh penuh dgn perasaan "Woo! Aku nak balik!". Dahla hari sebelumnya de quiz Chemistry- aku chemistry dahla 'goyang'sket wei!.Haha,but muka pura2 confidentla jawab walaupun hati x bape nak yakin. Balik kampung - spend 3 hari kat rumah...Mak aku masak mcm2.. Cam nak explode perut makan but memandangkan ianya masakan mak aku, i cannot refuse..:) Adik aku lak asyik berkepit je ngan aku ( x dela , just kidding)..Yelah dah lama x nampak btg idung kakak die ( walhal baru 3 minggu aku pergi). Rindula tu..

Minggu ke-4 di mulakan dengan kelas2 kuliah dan experiment kimia... Kelas2 tutorial pun ade gak... banyak tutorial yang aku tak buat lagi.. pemalas betul aku ni... boleh lepak layan blog gi..( haha,biasalah, nak lepas tension).Anyway, i takes things slowly...

Lepas ni x taulah plak apa yang akan aku lakukan... mungkin sesuatu yang bagus, bodoh or something interesting??Only God knows...Heharap aku dapat uruskan masa aku dengan lebih baik lagi lepas ni..That's all... BYE BYE...

LOVE: Mimi Said

Friday, May 7, 2010

Twilight Saga: Eclipse .....Oh YEAH!


Hanya tinggal sebulan lebih je lagi sebelum Twilight Saga: Eclipse being launch!! Tak sabar2 aku.. Aku baru sahaja beli DVD Twilight Saga: New Moon last week and GUESS WHAT? I love it!! Cternye lebih kurang sama jer macam Novel BUT lain sket ajer.. Anyway, mmg superb!.. I really2x like it!! Edward is soooo cute!

However, aku dapat rasakan attraction masa aku tgk movie itu betweeen Alice Cullen and Carlisle Cullen ... I'm not sure why but kedua-dua characters ni sangat meninggalkan kesan yang mendalam dalam otak aku... Kedua2 character ni mmg menarik dan tersendiri... Masa tengok cter Twilight tu pun, mata aku hanya tumpukan kat dua watak ni aje... Alice mmg comel gile and happy-go-lucky... And, Carlisle pulak well he looks so cool,handsome and very very kind... Bella, haha malas aku nak cter lelebih..No 1 dua, camtu jela.. Kaku semacam je. Not so much amazing... Edward looks mysterious dan lelain character tu aku x amik kisah sangat.. Haha...

One thing for sure, i'm not around masa cter tu di siarkan kat pawagam nanti so, aku awal2x lagi dh mintak tolong adik aku belikan DVD nya nanti supaya aku boleh tengok masa balik rumah nanti...

Aku memang x sabar2 nak tengok Twilight Saga: Eclipse... Hope sangat dapat tengok cter ni nanti :)

Photographing is my THING!!


Photographing; one of my honest passion, hobbies and I dunno - everything! There's some things that could put a smile on my face, but taking picture's is the only thing that could make it last for hours!! Even though it won't last forever (I mean the picture's will get old someday), but it does make me happy the moment I captured it and to me - that's it counts.

Come to think about it, it all started 5 years ago when i received my first camera from my dad on my birthday.. I was so happy. The camera wans't that expensive but it doesn't matter.. This was my first camera ever and i can't help myself from snapping pictures after that. I still remember the very first time i put the film stripes in it!.. The snapping sound still lingering in my mind. I still had that camera till this day but rarely use it ( I only use digital camera's nowadays).

I had many picture collection's and most of them are self-portrait. Not like I'm beautiful or anything just that I'm the ONLY SUBJECT THAT AVAILABLE!!... Haha, sad but true...I dislike taking scenery or abstract picture, only self-portrait and flowers will do..

With over 1000 picture inside my flash drive I can held an exhibition for self-portrait ( only, no one would ever wanna go and see them). LOL.

I'm confused now, and kind of clueless what to do with all those picture that I had taken.. Any idea's? Suggestion? I hope someone could tell me what to do... I mean the picture's are piling up... Better be a good way to take care of it in the future...

Thursday, May 6, 2010

New colored artwork- by: Mimi Said



3 bulan lepas, aku ade siapkan satu artwork yang aku hasilkan khas as a tribute for my twins friend Yanna and Ary. Artwork tu aku namakan "Twinny Effects". Inilah kali pertama aku aku guna Adobe Photoshop untuk lukisan aku.. Agak sukar pada mulanya untuk memahami cara nk gunaAdobe Photoshop ni, but akhirnya aku faham jugak.. Tak lah susah mana pun... Artwork ini aku siapkan dalam masa kurang 4 jam dan frankly speaking memang sakit gile bahu aku, sengal2x... haha..

But, really - it's worth it!

Going away to Matrix!! Wish me luck, okay?

Pejam celik, pejam celik... Dah hampir 2 bulan semenjak aku dapat result SPM 2009 aku... Nak kata okay, tak la ok sangat... Nak kata teruk, tak la teruk sangat pun.. Dari sembilan-sembilan subject tu, aku berjaya untuk dapat 5A sahaja... Well, memang dari mula sampai ke akhirnya, aku dah boleh ramal yg aku boleh dapat tu aje. Dah exam monthly, result camtu je memanjang. Nampak gayanya ramalan aku tu teramatlah tepatnya. Haha, anyway aku bersyukur gile dengan apa yang aku dapat... Semenjak "peristiwa" tu, aku dah semakin banyak belajar untuk terima kekurangan diri aku seadanya dan tak malu untuk mengaku bahawa setiap kekurangan dan kesilapan tu datangnya dari diri aku, dan bukannya org lain. Mungkin korang tak faham, but who cares, right?


What had passed shall always remain in the past. 

No matter what 'they' say behind me, I'll keep moving forward...

Anyway, sekarang ni hati aku sedikit lega.. Mana taknya, selain dah dapat result SPM, lesen P aku pun dah lepas... Aku start belajar kereta dalam awal bulan Feb-April gitu. Finally, after usaha yang gigih mempracticekan kereta di parking lot - tanggal 22/4/2010 dpt gak aku melihat lesen P tu. Lepas gak aku mendapat lesen keta lepas 3 kali test dengan JPJ bahagian 1 tak lepas2.. Alah yang part naik bukit, parking dengan tiga penjuru tu. Setiap kali amik, mesti ade satu part sangkut. Haha. Teruk tak teruk? :P (Jangan korang 'ye' kan pulak, or aku sekeh sorang-sorang nanti).

Untuk permohonan IPTA (UPU) dengan Matrix pulak, x yah risau aper la.. Dedua aku dapat (fuh, nasib baik). Dahla dedua menda alah tu je yang aku apply. Mampus kalau tak dapat salah satu dan lagi naya kalau takde satu pun yang sangkut! Syukur, dalam diam-diam; nampaknya gayanya ALLAH masih bagi peluang ke-2 tu kat aku... Aku terima peluang ini dengan rela hati.

So, dengan dua aje tawaran but satu saja PILIHAN! Tough decision. Akhirnya, seteleh hot discussion and compromise dengan parents aku - aku memilih ntuk masuk ke Matrix! Yeah! Even tough aku dapat tempat dekat UITM, aku tak pergi la sebab dapat Dip je. Malasla aku. Tiga tahun of my life tu, guys. Parents aku sendiri pun tak galakkan. Nampak gayanya terpaksala aku berusaha keras untuk bersaing ngan bebudak lain di matrix nanti. Al-maklum sajalah, aku ni bukannya power sangat subjek-subjek killer cam Bio, Chem and Fizik.. Doa dan usaha sajala yang mampu aku taburkan.. Heharap adelah kengkawan yang baik hati yang boleh tolong aku kat KMJ nanti..

Itu sajalah luahan hati aku sekarang ni.. Aku dah nak kena stop main Facebook and Myspace.. Lepas ni belajar ajelah yang jadik sarapan, lunch, dan dinner time aku.. Mudah-mudahan aku lepasla Matrikulasi ni agar dapat sambung peringkat ijazah pulak.. Bidang aper, aku sendiri pun tak berapa nak sure... Yang pastinya aku akan usaha lebih!! Ganbatte!