Let the Confession Session Begins....

Thank you for choosing 'Angelic Confessions' as one of your online reading materials. Enjoy your visits in here and if you could spare some time, please leave your suggestions or recommendation on the comment section below. Thanks again and have a nice day! P.S: This is a personal blog... No profitable ads are allowed in here!... I won't appreciate it so please behave...(Mimi Said)...

Friday, December 3, 2010

Advice about getting into Matriculation College - Just Be Yourself....

Well, terus terang aku katakan... Masa memula masuk matrix dulu aku selalu tanyakan diri aku dengan banyak gile soalan: Mampu ke aku nak blaja kat matrix ni? Boleh ke aku carry on dgn subject die semua? Boleh ke ada dapat kawan-kawan baru? Lecturer die okay tak? Macam kalau aku kantoi? Apa akan jadi kat aku?

 Haha, itulah antara soklan-soklan yang agak lama bermain-main kat dalam benak fikiran aku. Sebab utamanya mudah aje, aku ni memang pendiam. Dahlah pendiam, susah gile nak berkawan pulak tu. Totally resipi for disaster, I tell you. Tambah malang bila aku langsung takde special someone, a.k.a 'Mr. Boyfriend'. So bile pendiam sangat, kawan pun takde, boyfriend lagilah absent je memanjang - kat mana jelah tempat aku bertanya, luahkan rasa hati semua? Tak hadonya lah kan? Jadi, seperti biasa - meranalah sajalah sensorang...

But, nasib aku boleh dikatakan agak baik. Lepas 3 bulan kat Matrikulasi - akhirnya dapat gak aku sesuaikan diri. Bukannya senang nak reach tahap camni wei, kalau korang memang jenis budak intovert perabis seperti aku. Kunci utamanya senang je. Just be yourself!. Okay, bunyi memang agak cliché, but trust me - it works wonders. Aku dah try dah, sebab tu aku leh admit camni. Nak tau camne boleh jadi camtu tu? Meh sini aku explain sikit...

First thing first, ko kena ade level conscience yang sangat tinggi terhadap keupayaan diri ko. Like myself, kalau ko cuba dissect ability aku dari segi intelek - aku ni boleh dikatakan sebagai average. Tak pandai sangat, tak sengal sangat. Korang pun tahu kan, result SPM aku taklah segempak mana berdasarkan post ni. So, nak compare dengan student-student (matriks) yang banyak kat dalam tu; memang lah cam lalat dengan langau je rasanya (hapalah punya metaphor aku kasi ni, ah - lantaklah)... So, bila dah camtu realitinya - aku pun malasla nak start berlagak or propa macam yeye je macam aku tahu banyak kan? What for? Nanti bebudak start tanya aku, wat mampus lak...

Justeru itu, most of the time aku akan senyap jer (dah ku kata aku pendiam, kan?) and buat dono. Bagi aku, belajar ni mesti ikhlas. You tak tau mende, jangan berlagak cam tau kat member tu, Silap-silap kang, terbagi ajaran songsang plak, Sian jer kat member yang percayakan you tu... Take time untuk kasi paham sesatu topic tu and most importantly; believe in yourself. Tawakal je, sudah tu. Peluang pulak, sama ada kita nak ataupun tidak - akan datang dengan sendirinya.

Jadi, dengan try to be myselflah, akhirnya berjaya gak aku menyesuaikan diri. Kawan lama sek men aku, Wani memang banyak membantu and a few new friends yang aku dapat kat sana. Hidup di KMJ tak lah sesusah mana or sesenang mana. Semuanya memerlukan usaha yang berterusan dan semangat yg kental- rasa2 yg takde semangat yang kental tu kentalkan jugak klu nk masuk matrix coz that's what matrix is all about :).Lecturernya plak, tengok jugakla ade yang baik, garang, manis and etc.. banyak jenis.. Kalu korang ske pilih lec yang ajar laju ade, slow ade... yang tak mengajar langsung pun ade gak kot.. Ah, tak amik pusing sangat...

Anyways, belajar di matrik sememangnya memberikan satu impak yg positif kat dalam kehidupan aku khususnya kat dalam bidang sosial. Banyak gila memory yang telah aku bina semasa sem 1 dan moga-moganya sem 2 ni pun lebih banyak lagi memory indah akan tercipta. Insyaallah.

Sincerely: Mimi Said

A day at Wonderland Melaka!!

Hello semua. Apa khabar? Hope semua elok-elok je yer. Well, aku kembali berblogging pasal kali ni ade benda sikit nak cerita... Taklah panjang mana pun so I hope you guys don't mind untuk membacanya, ye?

Pada 30 Oct 2010 yangg lalu, company tempat my mum kerja ade held family day. Tempat yang telah dipilih adalah Wonderland Melaka. Admittance kami sekeluarga are totally paid for. Best gakla family day ni; adalah mereka buat makan-makan, minum-minum sikit. Yang mandi-manda pun ada but memikirkan diri sendiri yang dah tua-tua bangka ni, terase plak segannya nak menjoin mereka gi mandi (golongan bebudak kecik je pun, rata-ratanya). So, bagi membuang masa sementara menunggu cabutan bertuah habis, adalah aku snap beberapa keping gambar with my bro dengan handphone burokss aku. Taklah banyak mana, but bolehlah sebagai kenang-kenangan melawat Wonderland Melaka ni.

Jika nak tengok gambar-gambar tersebut, rajin-rajinlah scroll hingga ke bawah, ye?

Admittance tag. Valid for one day only ma~

Agak memboringkan jugak bila datang tempat mandi-mandi, but choose not too. Haha. Banyak reason sebenarnya nape aku tak mandi ni. Selain daripada rasa diri ni tak sesuai nak menjoin golongan bebudak tu semua, aku ade sebab lain lagi. Simple and embarrassing sebenarnya pon nak ngaku ni - but what the heck, right? Aku ni sebenarnya, tak pandai berenang pon~ Jadi watpe nak gi mandi-manda semua, kalau tak reti kan? Menempah namanya tu... Walaupun dengan adanya pelampung yang pelbagai saiz, rupa dan warna - still aku rasa tak berbaloi der kalau sudahnya aku just m**i katakss...



Haha, menurut gambar atas ni - Dino orange gimok ni nampak mesra je ngan aku kan, but hakikatnya - orang kat dalam tu dah letih 'melayan' kerenah aku. Mana taknya... Dahlah main tahan-tahan dia untuk nak amik gambar time dia nak gi 'serang' bebudak, pastu leh camera phone aku wat hal plak... Dah namanya pun handphone burukss...Lagging tu dah menjadi satu kepastian. Haduss... Mana tak baran dino tu? Tapi dah namanya pun guest kan? Takkan dia tak mo ikut cakap aku lak? Nanti I report kat supervisor you nanti, baru tau~ Muahaha...


But, baby dino pink ni tak begitu ya? Sangat baik orangnya. Siap rilek-rilek je dia leh tunggu sementara nak amik gambar ngan aku and adik aku. Buktinya, siap buat tanda peace lagi time amik gambar. Tak yang macam kat atas tuh. Tau nak mendengus jer. Puiih... Tau lah camera phone I tu tak glamer, that's why asyik lag jer... (=w=):

My mom and bro aku. Masa cabutan bertuah kitaorg dapat hadiah.
Yang adik aku pegang tu hadiah yang memang every staff yang datang dapat.
Tunggu punya tunggu, perghh akhirnya dapat gak my mum hadiah lucky draw yang di idam-idamkan. Siap Datuk Jalaluddin Hassan yang bagi lagi you.... Takde gambar pasal cepat sangat tak sempat ambik, but dia adalah pengacara rasmi untuk family day ni. Tapi tak ramai yang amik port pun pasal masing-masing semua tengak super-duper busy berenang-renang kuak rama-rama la, ayam la... itik la. Kami je yang pedulik sebab takde kejer lain nak di buat. Nasib je Datuk memang jenis funny man and pandai ambil hati peserta. I bet hampir semua yg ada kt situ terhibur.. So, congrats to him anyway...

Before balik, sempat aku amik gambar kenang-kenangan, manalah tahu pasni dah tak berpeluang nk menjenguk tempat ni lagi.

Peace Forever, bebeh!
Posing depan pintu masuk. Semak je budak sebelah
aku tu... Taulah you all semua gila glamer tu yang
 naik photobomb sekali kan?... (o.O):
Haha gurau jer. You're always welcome kid.
I suka bebudak, lagi-lagi kalau budak tu jenis
yang comelss dan baik.
Aku tahu korang mesti biasa dengar istilah 'Friends Forever' kan?
Well, bagi aku - 'Siblings Forever' tu lagi penting...
Ok, guys... baiklah sampai sini sajalah dulu coretan pengalaman hidup aku yang tak seberapa ni... Kalau ade apa2 cite menarik lagi akan aku ceritakan pada korang and of coz lot more picture's to come- kata avid in photographing kan? ;) Bye bye..

Sincerely: Mimi Said

Tuesday, October 26, 2010

Movies and Jazz Singer...

Najwa Mahiaddin
After 4 weeks, tight myself with the internet, finally i got the access when i came home. Such feeling I had, touching those keyboard on the laptop of mine, writing a blog. I can't tell how much i miss my laptop. For this 4 weeks, earphone ( listening song) are my best bud. And now, i'm free to be myself again. Endless fun, meal, internet access and most importantly being with my family. That is something that even loads of money can't afford.

Norah Jones
First thing that i do when i came home, my bro greeted me with 2 movie; Toys Story 3, such incredible story and Zombie Land ( nice one, love those killing scenes, and the blood of course!).Internet comes at second. The first letter that i type is about someone Name Najwa Mahiaddin, a newcomer singer in Malaysia music arena. I must i'm stunned with her voice ( so englishlike singer) and the genre of song she choose, Jazz of course!.Somehow, i had this weaknesses about jazz song. I just can't resist the temptation of jazz song. Norah are one of the best jazz singer that i really admire. Her voice and song really blend in. Just wonderful! I like her so much. Really wanted to see her singing live. Just love to love norah.



Thursday, October 14, 2010

Living in My Novel Dream Land....

I must say, with a stressful weeks like this i think i won't ever get rest!With the JMC library being just a stone throw away, therefore i can borrow some new books. Fortunately, there a re a lot of romance novel around the library, I can be more selective. Most of my favorite historical romance novel are by Miss Jude Deveraux. Such a splendid novel she wrote, i have to admit! She keep me turning those pages of her books and indeedly throws all my stress away. Thanks Miss Deveraux again!

TBC....

Saturday, August 28, 2010

Jang Geun Suk ( Korean Actor) + Syamsul Yusof (Malaysian Actor) = Jang Geun Sul??

It's been a while since i write anything in my blog. Well, for a start, let me begin with "How do you do?". I'm sorry if it takes like forever for me to write again but i been busy looking for a right material to be published in here. Things aren't going according to plan thesedays, i suffered many hardship and to tell you the truth quite suprising. Everyday is like a new suprises for me... A great suprises actually that i kinda like it. I'm looking forward for everyday now.

Life have'nt changeD a lot in matriculation college. However, there is new addition in my dull and grey life. Thanks to my rommie ( roomate), she gave me a new/old addiction. Korean drama!.

I must admit that i been exposed to korea drama at the age 13 years old. But as time passed by, my interest are fading- just like any other interest.

You're Beautiful are a new korean drama, already published last year ( Korea ) early October/November 2009. I felt kinda of lucky been given this oppurtunity to watch this drama. I gotta tell you, one of the actor are so indeely and incredibly CUTEEE!! His name is Jang Geun Suk - 23 years old. As one of the main character, he's not like any other Korean actor i had ever seen.His face looks almost like a Malay/ English man!! I imagine that he looks kind of Syamsul Yusoof - Yusoof Haslam son's and ..........

You can choose to believe me or not but, i really think he had unique and exotic face. Never before been-seen-kind-of-look!!

In picture:
Syamsul Yusuf and Jang Geun Suk
Separated by birth
Can you see the resemblance???....

He's my new Love interest right now... any changes will be informed later... Haha...


Kinda In Love: Mimi Said

Wednesday, July 28, 2010

Feeling Down With Life...

My selection for reading.
Ms Jude Deveraux is one of my favorite writer of all times.
Not Stephan Kings or J.K Rowling you guys, but Ms Deveraux...
I must admit, I want a lot of things in this world... I want it so much, any ways anyone would want it... Money,security,home,cute bf and all those stuff that I think a girl should have. I think and sometimes dream about it everyday- only, it hardly come true.

This might sounds lame: but the only place where I can find this kind of thing is when I open a ROMANCE novels... That is when everything started. Every dream are fulfilled in here and somehow it brings me a great deal of joy. I like it when that main male character ask the girl of his dreams hand for marriage and when they kiss, is like all those unrequited dreams of mine are automatically restored, AHH... the feelings are indescribable. I felt like each moment and money that i spend for those books worth every penny. Just imagine if any of those incidents mentioned in those novel comes alive, there must be full of love in the air... And I know the world would be a better place for everyone...especially ME.

Oh how I wish things will get better somehow.... One day... I wish it will...

Tuesday, July 27, 2010

Hanging out at Popular bookstore!

Hari yang membosankan pada mulanya telah menjadi hari yang paling menyeronokkan apabila aku, bro aku, and my dad bercadang untuk pergi ke Jaya Jusco Ayer Keroh, Melaka. Kami bertolak tu adalah dalam 8.00p.m, then sampai lebih kurang pukul 9.00 p.m. Ya, memang aku tau agak lewat time yang di pilih tu, but bila hati sudah berkeras mau pergi juga, who can change my mind right? Selagi Jaya Jusco ni tak tutup gi, selagi tulah takde alasan bagi aku untuk tidak menapak... Hehe, nampak jelasnya ketegaranku di situ untuk melopong tengah-tengah malam buta kan? Well... dah aku ajak pastu ayah aku setuju. Nak wat camne kan?

Takkan nak di tolak peluang keemasan sebegini? Itu satu kesengalan namanya...

Besides, aku datang sini memang aku ada tujuan pun. Tujuan utama aku dalah untuk beli the latest English romance novel. Kalau korang tak tau, aku semenjak masuk matrik ni dah die-hard-fan balik, novel-novel english ni semua. Dulu time high school pun suka gak baca, but taklah serious sampai nak berbeli-beli ni semua. Selalu pinjam from library je. Itu pun pinjam bukan under nama aku (nak buat card kena bayar RM1.00 ke hapa, tak kuasa den), but one of my member girls punya. Untung aku leh wat penjimatan 100% camni. Dahlah nak pinjam buku satu sen pun tak bayar, buku tak/lambat pulang pun bukan aku yang kena. Kih kih.... Boleh je nak pedajal member I tu guna cara ni, but tak buat pun sebab I ni baik okeh? Jenis pinjam je buku, pulang on time. Orang berbudi, kita berbahasa... ye tak?

Alasan aku je. Nasib jelah member tu rajin nak melayan kerenah aku yang kedekut nak mam@#s ni.

Okay, berbalik semula ke cerita Jaya Jusco tadi.... Pemandangan pertama aku yang ku sebaik sahaja melangkahkan kaki masuk ke dalam Jusco adalah.... Supermarket! Vege, fruits, meat and all other foods stuff you all takyah cakaplah - sudah mula melayang-layang di depan mata ni, but aku tak heran pun tu semua because aku dah ada matlamat yang lebih utama. Book hunting! So, instead of jejakkan kaki masuk kat dalam Supermarket and start capai-capai barang, mataku busy mencari escalator untuk ke tingkat atas. Nasib orang tak ramai pun, so cepat lah sikit kami sampai kat depan POPULAR Bookstore tu...

Bila masuk je dalam bookstore, mula lah kan aku melangkah ke favorite spot aku untuk mencari buku. Terpaksala aku meredah manusia sikit yg rata-ratanya orang Chinese. Kagum tol aku ngan golongan ni. Rajin betul mereka ke sini untuk beli buku, kan? Patutla pandai semacam je. Tak macam aku, baca 1 buku pun sebulan sekali. Tambah-tolak, setahun cuma 12 buah buku jer... haha... anyway, tak kisahlah kan? Yang penting I masih rajin untuk mengangkat dan membaca buku, ye tak?

Since Jusco tutup adalah dalam pukul 10 lebih gitu, lepas beli buku je - kita orang terus belah building. Dah dapat kehendak hati kan, so apa mau tunggu lagi? Dalam perjalanan balik tu, mulalah kan hati ni nak girang tak terkata-kata sebab tak sabar-sabar nak balik dan baca buku. Tetiba terasa pula diri ini bagaikan 8 tahun lagi... Haha... agak pelik perasaan ku ini... tapi itulah ceritanya kalau dah hanging out di POPULAR Bookstores.

Thanks for reading. Sincerely, Mimi Said.

Friday, July 2, 2010

Perfect Musician In My Ears: NORAH JONES, RENEE OLSTEAD and MARIAH CAREY

I love listening to music so much but so far I only able to find a few, very talented singers. Most of them were female. Well, I love Michael Bubble but... no I am not going to put his picture in here.
Their performance are indeedly splendid and the songs are really soothing... Ti make it short this people are AWESOME!!

1.) NORAH JONES
Beautiful, charismatic and soothing voice. That's what I could come out with when I been listening to her music all this time. Her pretty face and one in the million singing technique SURELY could carried you away for miles. Her songs are genuinely talking about herself, experience and things that revolved around her. As an avid fans of JAZZ songs, i would say, she really win my vote on this...

2.) RENNE OLSTEAD



Even tough she is new in my list but she really catch my interest when i heard she first singing " A Love That Will Last". I never thought that this actress from the famous sitcom " Still Standing" could do singing too!! Now, that's the shocker!
She's not that pretty or anything but her voice really ARE!! Quite extraordinary voice, i would say and my second favorite of all time JAZZ SINGER... Hurray for her!







3.) MARIAH CAREY

Powerful voice, incredibly luscious body and memorable songs, there nothing that this 5- octave singer don't have... Mariah really caught my attention since i was a child by her catchy songs and unique voice. Being the leading of female singer with the most 1st hits single, she quite a LADY by herself... Most of her songs indicates about romance and love and sometimes RELATIONSHIP... I must say, that i really prefer her singing R&B songs than the rest!! She really good at it!

Friday, June 18, 2010

Bila aku sudah tiada .... MASA!!!

Buat TUTORIAL
Buat Assignment
Buat Quiz
Buat revision
Buat experiment
Buat Jotter
Buat Lab Report
.......................................................................................
Inilah yg terpaksa aku lalui setiap minggu. Aktiviti HARIAN AKU YG WAJIB UNTUK DI BUAT!
Aku rasa memang tertekan, stress, penat dan segala2nyalah setiap kali nak lalui hari2 ni semua. Waktu balik kampungla waktu yg plg best sebab aku dapat rileks sket bersama-sama dengan keluarga aku... Release tension aku yg terpendam selama 2 minggu, layan internet, TV... etc.. Memang FUN!

Kadang2 tu bile keadaan terlampau tertekan sangat,mulala nak sembam muka kat bantal, menjerit sepuas2 ati.. pastu bila dah letih TIDOR... Esoknya, x ingat apa2 dan hari yang sama akan berulang semula. Memang gitula nampaknya bile duduk kat matrix ni.

Anyway, life must go on! No matter how silly and stupid it sound... That's the way it has to be and shoukd be all from the start!

Gotta go first... I'm really sleepy and need some rest. See you soon

REGARDS: MIMI SAID

Saturday, June 12, 2010

I'll be back again!.............( Last week moments)

Next week aku balik rumah lagi wei! Yahoo... best gile.. X sabar2 aku nak lalu HIGHWAY. Pemandangan highway time waktu malam memang siokk gilerr... Aku suka betul. Minggu lepas time balik aku rasa cam x mo tinggalkan kawasan highway tu je... Dapat tengok matahari terbenam. Very2 nice. Aku x sabar nak balik minggu depan. Mungkin berpeluang tengok matahri terbenam lagi.

Last week time balik aku makan kat drive-thru... well, boleh di kira first time experience gak because aku mmg jarang gegila makan kat McD. Bestla gak makan McD. But, i prefer the fries rather than the burgers... Rase cam pelik and little bit dry. But the pickles are just fine.. :) Balik je rumah, mmg penat tu x terkatala... x le nak rilek-rilek sangat, kerja rumah melambak.. buat jela.. Aku cam biasala, layan add math bcoz add math ajer yang ade jwpn kat belakang ( senang check klu salah). Esoknya tu pulak, gie celebrate ari jadi adik aku.. Kat pizza hutla. Mana lagi kan? Aku orderla spagetti, yela x pernah rasa kan? Nk try2 la, sedap ke x... Memang sedap. Kenyal dan best.

Aku balik ari ahad tu but cam biasala aku ni kan, time nk balik, ade jela postpartum depression aku.. rasa cam malas nak balik KMJ balik... x taula naper... bile dah lama2 tu ( 1-2 hari) aku ok balik... biasala tu aku... takes time ntuk fit in balik. Tu yg kengkadang malas nak balik rumah tu.. Kejap rindu KMJ, kejap rindu rumah... bercelaru otak dan hati aku nk decide. Last-last aku balik yang merana. Huhu

Heharap time aku balik rumah minggu depan, aku akan lebih prepared ntuk hadapi masalah perasaan aku yg asyik2 berbelah bahagi ni. Mudah-mudahannya la... :)

LOVE: MIMI

Thursday, June 3, 2010

Going home tomorrow!!!!

My bro birthday tomorrow, lot's of tutorial to be done AND endless stuff to be read. God please give me strengh and courage to deal with my problems. One day is not enough but it is enough for me- spending time with my family are my main priority.
Watch it little bro, you big sistah is coming home! Hopefully the laptop had been repaired and i get to play with the internets...HOPEFULLY



REGARD'S: MIMI SAID

Monday, May 31, 2010

3 weeks after entering KMJ - my firstt time touching a keyboard...

Pejam celik, pejam celik dah hampir sebulan ( kalau campur this weekla), aku berada kat KMJ ni.. Perggh, enviroment die memang gile2 punya lain, nak di comparekan dengan sekolah biasa mmg x kan same punyalah. Kat sini kelas aku agak banyak tapi subject yg di ambil kurang. For sem 1 aku cuma amik Bio, Kim, Maths, BI, Pend.Islam and Ko-kurikulum ajer..Pasni Sem 2, tukarla subj lagi..

Rase kekok gegila pegang keyboard after 3 minggu ni " berpuasa" from pegang any computer. Memang gian gile siot (sampai termimpi2). Anyway, mmg aku kekok gile...takleh di nafikan... Akhirnya, dapat gak aku lepaskan rindu aku meluahlkan perasaan kat blog ni.

First week kat Kolej Matrikulasi Johor (KMJ) aku cakap sejujur2nya la,aku betul2 punya homesick... mana taknya,selama ni mana pernah tinggal internet, tv, air-cond ..etc semua but then, bila sampai sini semua facilities tu just GONE! So,aku betul2 punya homesickla time first week. Plus, dengan letihnya minggu pendaftaran pelajar baru lagi. Then,the second weeknya pulak aku slalu blur dlm kelas and rase bosan sangat psal x faham ape benda. But then aku pikir, macam tak guna je aku ni rasanya coz tak nak berusaha ke ape nak tingkatkan skill aku sedangkan bebudak lain pepandai gile, aku pun amik buku, start buat latihan. Tak faham,aku tanyalah org.. walaupun x kenal,bantai sajalah tanya sesiapa. Third week agak special skit because minggu tu aku cuma ade kelas 4 days only before balik kampung. Pergh,last day nak balik tu plak ade quiz math. Layan sajalah quiz math tu walaupun hati dh penuh dgn perasaan "Woo! Aku nak balik!". Dahla hari sebelumnya de quiz Chemistry- aku chemistry dahla 'goyang'sket wei!.Haha,but muka pura2 confidentla jawab walaupun hati x bape nak yakin. Balik kampung - spend 3 hari kat rumah...Mak aku masak mcm2.. Cam nak explode perut makan but memandangkan ianya masakan mak aku, i cannot refuse..:) Adik aku lak asyik berkepit je ngan aku ( x dela , just kidding)..Yelah dah lama x nampak btg idung kakak die ( walhal baru 3 minggu aku pergi). Rindula tu..

Minggu ke-4 di mulakan dengan kelas2 kuliah dan experiment kimia... Kelas2 tutorial pun ade gak... banyak tutorial yang aku tak buat lagi.. pemalas betul aku ni... boleh lepak layan blog gi..( haha,biasalah, nak lepas tension).Anyway, i takes things slowly...

Lepas ni x taulah plak apa yang akan aku lakukan... mungkin sesuatu yang bagus, bodoh or something interesting??Only God knows...Heharap aku dapat uruskan masa aku dengan lebih baik lagi lepas ni..That's all... BYE BYE...

LOVE: Mimi Said

Friday, May 7, 2010

Twilight Saga: Eclipse .....Oh YEAH!


Hanya tinggal sebulan lebih je lagi sebelum Twilight Saga: Eclipse being launch!! Tak sabar2 aku.. Aku baru sahaja beli DVD Twilight Saga: New Moon last week and GUESS WHAT? I love it!! Cternye lebih kurang sama jer macam Novel BUT lain sket ajer.. Anyway, mmg superb!.. I really2x like it!! Edward is soooo cute!

However, aku dapat rasakan attraction masa aku tgk movie itu betweeen Alice Cullen and Carlisle Cullen ... I'm not sure why but kedua-dua characters ni sangat meninggalkan kesan yang mendalam dalam otak aku... Kedua2 character ni mmg menarik dan tersendiri... Masa tengok cter Twilight tu pun, mata aku hanya tumpukan kat dua watak ni aje... Alice mmg comel gile and happy-go-lucky... And, Carlisle pulak well he looks so cool,handsome and very very kind... Bella, haha malas aku nak cter lelebih..No 1 dua, camtu jela.. Kaku semacam je. Not so much amazing... Edward looks mysterious dan lelain character tu aku x amik kisah sangat.. Haha...

One thing for sure, i'm not around masa cter tu di siarkan kat pawagam nanti so, aku awal2x lagi dh mintak tolong adik aku belikan DVD nya nanti supaya aku boleh tengok masa balik rumah nanti...

Aku memang x sabar2 nak tengok Twilight Saga: Eclipse... Hope sangat dapat tengok cter ni nanti :)

Photographing is my THING!!


Photographing; one of my honest passion, hobbies and I dunno - everything! There's some things that could put a smile on my face, but taking picture's is the only thing that could make it last for hours!! Even though it won't last forever (I mean the picture's will get old someday), but it does make me happy the moment I captured it and to me - that's it counts.

Come to think about it, it all started 5 years ago when i received my first camera from my dad on my birthday.. I was so happy. The camera wans't that expensive but it doesn't matter.. This was my first camera ever and i can't help myself from snapping pictures after that. I still remember the very first time i put the film stripes in it!.. The snapping sound still lingering in my mind. I still had that camera till this day but rarely use it ( I only use digital camera's nowadays).

I had many picture collection's and most of them are self-portrait. Not like I'm beautiful or anything just that I'm the ONLY SUBJECT THAT AVAILABLE!!... Haha, sad but true...I dislike taking scenery or abstract picture, only self-portrait and flowers will do..

With over 1000 picture inside my flash drive I can held an exhibition for self-portrait ( only, no one would ever wanna go and see them). LOL.

I'm confused now, and kind of clueless what to do with all those picture that I had taken.. Any idea's? Suggestion? I hope someone could tell me what to do... I mean the picture's are piling up... Better be a good way to take care of it in the future...

Thursday, May 6, 2010

New colored artwork- by: Mimi Said



3 bulan lepas, aku ade siapkan satu artwork yang aku hasilkan khas as a tribute for my twins friend Yanna and Ary. Artwork tu aku namakan "Twinny Effects". Inilah kali pertama aku aku guna Adobe Photoshop untuk lukisan aku.. Agak sukar pada mulanya untuk memahami cara nk gunaAdobe Photoshop ni, but akhirnya aku faham jugak.. Tak lah susah mana pun... Artwork ini aku siapkan dalam masa kurang 4 jam dan frankly speaking memang sakit gile bahu aku, sengal2x... haha..

But, really - it's worth it!

Going away to Matrix!! Wish me luck, okay?

Pejam celik, pejam celik... Dah hampir 2 bulan semenjak aku dapat result SPM 2009 aku... Nak kata okay, tak la ok sangat... Nak kata teruk, tak la teruk sangat pun.. Dari sembilan-sembilan subject tu, aku berjaya untuk dapat 5A sahaja... Well, memang dari mula sampai ke akhirnya, aku dah boleh ramal yg aku boleh dapat tu aje. Dah exam monthly, result camtu je memanjang. Nampak gayanya ramalan aku tu teramatlah tepatnya. Haha, anyway aku bersyukur gile dengan apa yang aku dapat... Semenjak "peristiwa" tu, aku dah semakin banyak belajar untuk terima kekurangan diri aku seadanya dan tak malu untuk mengaku bahawa setiap kekurangan dan kesilapan tu datangnya dari diri aku, dan bukannya org lain. Mungkin korang tak faham, but who cares, right?


What had passed shall always remain in the past. 

No matter what 'they' say behind me, I'll keep moving forward...

Anyway, sekarang ni hati aku sedikit lega.. Mana taknya, selain dah dapat result SPM, lesen P aku pun dah lepas... Aku start belajar kereta dalam awal bulan Feb-April gitu. Finally, after usaha yang gigih mempracticekan kereta di parking lot - tanggal 22/4/2010 dpt gak aku melihat lesen P tu. Lepas gak aku mendapat lesen keta lepas 3 kali test dengan JPJ bahagian 1 tak lepas2.. Alah yang part naik bukit, parking dengan tiga penjuru tu. Setiap kali amik, mesti ade satu part sangkut. Haha. Teruk tak teruk? :P (Jangan korang 'ye' kan pulak, or aku sekeh sorang-sorang nanti).

Untuk permohonan IPTA (UPU) dengan Matrix pulak, x yah risau aper la.. Dedua aku dapat (fuh, nasib baik). Dahla dedua menda alah tu je yang aku apply. Mampus kalau tak dapat salah satu dan lagi naya kalau takde satu pun yang sangkut! Syukur, dalam diam-diam; nampaknya gayanya ALLAH masih bagi peluang ke-2 tu kat aku... Aku terima peluang ini dengan rela hati.

So, dengan dua aje tawaran but satu saja PILIHAN! Tough decision. Akhirnya, seteleh hot discussion and compromise dengan parents aku - aku memilih ntuk masuk ke Matrix! Yeah! Even tough aku dapat tempat dekat UITM, aku tak pergi la sebab dapat Dip je. Malasla aku. Tiga tahun of my life tu, guys. Parents aku sendiri pun tak galakkan. Nampak gayanya terpaksala aku berusaha keras untuk bersaing ngan bebudak lain di matrix nanti. Al-maklum sajalah, aku ni bukannya power sangat subjek-subjek killer cam Bio, Chem and Fizik.. Doa dan usaha sajala yang mampu aku taburkan.. Heharap adelah kengkawan yang baik hati yang boleh tolong aku kat KMJ nanti..

Itu sajalah luahan hati aku sekarang ni.. Aku dah nak kena stop main Facebook and Myspace.. Lepas ni belajar ajelah yang jadik sarapan, lunch, dan dinner time aku.. Mudah-mudahan aku lepasla Matrikulasi ni agar dapat sambung peringkat ijazah pulak.. Bidang aper, aku sendiri pun tak berapa nak sure... Yang pastinya aku akan usaha lebih!! Ganbatte!

Sunday, March 7, 2010

Introduction



Hi. I am Mimi Said, the one and only OWNER of this BLOG. If this is your first time of reading this blog, then I welcomed you on board - to your first journey across Angelic Confession; the ever-changing blog based on a summarized reflection of my life. 

'Angelic Confession' is like a public journal for me; where everything I had experience in life and if deemed interesting enough to me - you could find it in here. In a way, it sort of signifies a period of growth in my life, because so far - there hasn't been a year that wasn't important for me.

After investing some quality time to find a good name for this blog, I finally settles with 'Angelic Confession'. On what account did I choose this name, you ask? The reason for is simple. You see, for every post that had made it through here - you can say or see it as sort of a confession that I had make, not just to myself, but also to the whole wide world. It's not always easy to admit to something, you know (let it be online or offline), which kind of made me wanted to believe that there's something pure to account for such an act....

Hence, the name - 'Angelic Confession'.

Most of the entry in this blog will be equally written in Malay & English - and apologies in advance, if there shall be any unsatisfactory or misleading thoughts upon my grammar. Despite English not being my first my language, I feel comfortable of using it and think that it shouldn't have been the reason to stop me, especially in writing.

All I wanted is for you to take a bit of your time, have this quiet journey with me and little peak in my life.

So, let the confessions begins.